SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bonassai

  • Ser Bonassai Ser Bonassai
  • Ser Bonassai Ser Bonassai
Wygląd i konsystencja:
Skórka biała przechodząca do żółtej barwy. Bonassai ma kształt prostokąta lub równoległościanu o podstawie kwadratu. Waga od 1.8 do 2.2kg. Bonassai może też być produkowany w postaci od 1 do 1.1 kg, z prostokątnym cokołem (18 x 6 cm).

Komponenty i wytwarzanie:
Bonassai jest to ser, który jest częścią nowej generacji miękkich serów z mleka owczego o krótkim okresie dojrzewania, wynoszącym zaledwie 15-30 dni. Produkowany na Sardynii. Na produkcję składa się mleko owcze, enzymy mleka, podpuszczka cielęca, sól.

Smak i zapach:
Ser o delikatnym kwaśnym smaku i mało wyraźnym zapachu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis