SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Boerenkaas Gouda

  • Ser Boerenkaas Gouda Ser Boerenkaas Gouda
  • Ser Boerenkaas Gouda - całe koło Ser Boerenkaas Gouda - całe koło
  • Ser Boerenkaas Gouda Ser Boerenkaas Gouda
Wygląd i konsystencja:
Produkowany jest w kształcie cylindra z żółtą woskowiną. Miąższ sera półtwardy żółty z nielicznymi dziurkami. Całe koło waży 12 kilo.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany przez Magadalena i Nico Captein's z mleka fryzyjskich krów. Dojrzewa 18 miesięcy. Jest to holenderski ser wiejski.

Smak i zapach:
Niesamowity rozwój smaku na podniebieniu, mleczny, lekko ziołowy ,orzechowy, lekko słodki z posmakiem karmelu.

W 2004 roku zdobył nagrodę dla najlepszego sera regionalnego w Holandii.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis