SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bodensee Rahmkäse

  • Ser Bodensee Rahmkäse Ser Bodensee Rahmkäse
Wygląd i konsystencja:
Bodensee Rahmkäse jest wytwarzany w dwunastolikowych kręgach o złoto - żółtej barwie i konsystencji półtwardej. Pokryty zółtą woskowiną. Posiada dziurki wielkości ziaren fasoli.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wytwarzany z surowego mleka, a jego dojrzewanie trwa co najmniej 5 miesięcy.

Smak i zapach:
Smak łagodny i aromatyczny.

Wartości odżywcze:
Zawiera w swej masie 50% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis