SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bocconcini

  • Ser Bocconcini Ser Bocconcini
  • Ser Bocconcini Ser Bocconcini
  • Ser Bocconcini Ser Bocconcini
  • Ser Bocconcini Ser Bocconcini
  • Ser Bocconcini Ser Bocconcini
Wygląd i komponenty:
Ser Bocconcini jest wytwarzany w kształcie małych kulek o wadze 10g, 25g, 50g, 250g. Jest to półmiękki, świeży ser, o niedojrzałej skórce. Produkt jest sprzedawany hurtowo w wiadrach. Każde wiadro zawiera 3kg sera, niezależnie od jego wielkości.

Smak i zapach:

Ser Bocconcini ma pełny, kremowy smak.

Pochodzenie:

Małe gomółki sera Mozzarella zwane są właśnie Bocconcini. Są robione z ze świeżego, niedojrzewającego sera. Wyprodukowanie ich trwa niespełna 24h. Ser Mozzarella początkowo robiono z mleka bawolic w południowych Włoszech, teraz używa się mleka krowiego.

Podawanie:

Ten ser jest bardzo popularny w Ameryce Północnej. Jest jednak bardzo często składnikiem dań kuchni włoskiej. Najlepiej smakuje , gdy jest podawany wraz z surowymi warzywami, chlebem i winogronami. Może być dodany do sałatki z pomidorów z oliwą z oliwek i świeżo ciętymi liśćmi bazylii. Bocconcini może być również wykorzystywany na kanapki, z makaronem lub na pizzę.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis