SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Blue Vein

  • Ser Blue Vein Ser Blue Vein
  • Ser Blue Vein Ser Blue Vein
  • Ser Blue Vein Ser Blue Vein
  • Ser Blue Vein Ser Blue Vein
  • Ser Blue Vein Ser Blue Vein
  • Ser Blue Vein Ser Blue Vein
  • Ser Blue Vein Ser Blue Vein
  • Ser Blue Vein Ser Blue Vein
Wygląd i konsystencja:
Ser Blue Vein jest wyrabiany z mleka owczego w Izraelu. To miękki ser podpuszczkowy, przerośnięty niebieskozieloną pleśnią, która pokrywa również miękką skórkę. Masa serowa wynosi 1,75 kg, a minimalna zawartość tłuszczu to 42%. W Nowej Zelandii, ser Blue Vein wyrabiany jest z mleka krowiego i zawiera 57% tłuszczu, a masa jego jest większa o ok. kg od izraelskiego.

Smak i zapach:

Blue Vein to sery silnie pikantne, o ostrym zapachu, z faktury gładkie i kremowe. Charakteryzują się zielono-niebieskimi żyłkami pleśni w całej masie sera.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis