SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Blue Monday

  • Ser Blue Monday Ser Blue Monday
  • Ser Blue Monday Ser Blue Monday
  • Ser Blue Monday Ser Blue Monday
  • Ser Blue Monday Ser Blue Monday
  • Ser Blue Monday Ser Blue Monday
  • Ser Blue Monday Ser Blue Monday
  • Ser Blue Monday Ser Blue Monday
Wygląd i konsystencja:
Blue Monday to ser z niepasteryzowanego mleka krowiego z wegetariańską podpuszczką. Miąższ jest w kolorze kości słoniowej z żyłkami niebieskiej i fioletowej pleśni. Jest miękki i tłustszy niż większość niebieskich serów i o bardzo kremowej konsystencji. Zawiera 24 % tłuszczu. Waży 650 gram.

Pochodzenie:

Blue Monday to pomysł Juliet Harbutt (zwycięzca British Cheese Awards) i Alex James (pisarz i były basista Blur). Ser jest produkowany w Tain.Opisany został w w smaku jako "nuta gorzkiej czekolady z wykończeniem morskiej bryzy".

Podawanie:

Ser można podawać z sałatą, owocami, z chlebem lub z dżemem.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis