SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bleu de Koss

  • Ser Bleu de Koss Ser Bleu de Koss
Wygląd i konsystencja:
Bleu de Koss to Francuski półtwardy "blue cheese" z mleka krowiego. Konsystencja sera, lekko wilgotna, wypełniony żyłkami niebieskiej pleśni, miąższ w kolorze kości słoniowej.

Komponenty i wytwarzanie:
Okres dojrzewania od dwóch do sześciu miesięcy. Zawartość tłuszczu 45%.

Smak i zapach:
Smak ostry, aromat pełny, świeży.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis