SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bleu de Bonneval

  • Ser Bleu de Bonneval Ser Bleu de Bonneval
  • Ser Bleu de Bonneval Ser Bleu de Bonneval
  • Bleu de Bonneval Bleu de Bonneval
Komponenty i wytwarzanie:
Bleu de Bonneval to francuski miękki ser pleśniowy z naturalną szarą  skórą. Ma kształt cylindryczny z widoczną we wnętrzu niebieską pleśnią.Tekstura półmiękka,kremowa i wilgotna. Jest gotowy do spożycia po około 8 tygodniach dojrzewania. Zawartość tłuszczu:48%.Produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego we Francji.

Smak i zapach:

pachnie  jaskinią, wilogtnym mchem i grzybami.Smak jest zrównoważony, owocowy,mocny ale nie ostry.

Podawanie:
doskonały
do ​​jedzenia z kromką chleba i na gorące tosty,rozpływający się w ustach jak masło,odpowiedni do
przygotowania wszelkiego rodzaju sosów lub do wzbogacania zup.

Proponowane wino:
Mondeuse, Beaujolais Côte de Beaune
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis