SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Blaak

  • Ser Blaak Ser Blaak
  • Ser Blaak Ser Blaak
Wygląd i konsystencja:
Posiada jadalną, czarną skórę utworzoną z warstwy popiołu. Popiół pomaga utrzymać kwasowość i wilgotność w czasie jego dojrzewania. Rezultatem tego jest ser w stylu włoskim, pół-twardy z mieszanki 60% mleka koziego i 40% mleka krowiego. Mieszanka łączy w sobie najlepsze cechy obu rodzajów, lekki posmak z koziego sera z przemiłym, śmietankowym smakiem mleka krowiego. Wnętrze sera jest w kolorze złoto - żółtym. Waży 2 kg.

Komponenty i wytwarzanie:
Pierwszy rzemieślniczy ser wyprodukowany w Beekman Farm. Ser dojrzewa cztery miesiące w Beekman w piwnicach.

Smak i zapach:
Łagodny charakterystyczny smak.

Podawanie:
Ser deski serów, jako przystawka, w połączeniu z suszonymi pomidorami w pysznej tarcie.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis