SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Biskup Kennedy (Bishop Kennedy)

  • Ser Biskup Kennedy (Bishop Kennedy) Ser Biskup Kennedy (Bishop Kennedy)
Wygląd i konsystencja:
Nowoczesny, kremowy, niepasteryzowany, jarski, pół-miękki ser z mleka krowiego. Ma kształt dysku w lepkiej, pomarańczowo-żółtej, płukanej solanką skórce.

Komponenty i wytwarzanie:

Dojrzewa w osiem tygodni, a zawartość tłuszczu wynosi około 45 procent.

Smak i zapach:

Biskup Kennedy jest gładki i aksamitny, z pikantnym finiszem. Gdy ser dojrzeje, ocieka wręcz smakiem, a już na pewno nim odurza.

Pochodzenie:

Ser nazwany od XV. wiecznego biskupa Św. Andrzeja.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis