SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bergkäse Alt

  • Ser Bergkäse Alt Ser Bergkäse Alt
Wygląd i konsystencja:
Bergkäse Alt to górski ser dojrzewający przez 10 miesięcy. Dojrzewanie może być przedłużone o 4-6 miesiący. Wnętrze ma kruche z małymi dziurkami.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany w regionie Vorarlberg z mleka krowiego i wegetariańskiej podpuszczki. Bergkäse Alt jest płukany w solance z dodatkiem ziół.

Smak i zapach:
Ser posiada orzechowy smak.

Proponowane wina:
Dopplebock lub czerwone Rhone.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis