SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Berggold Camembert

  • Ser Berggold Camembert Ser Berggold Camembert
  • Berggold Berggold
Wygląd i konsystencja:
Jest to ser miękki. Produkowany w kawałkach 250g. Ser ma skórkę pokrytą białą pleśnią, wnętrze sera jest miękkie w kolorze jasnożółtym. Wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa ok. 4 tygodnie. Ser ma świeży, delikatny, łagodny smak i aromat. Wytwarzany w Austriiregionie Vorarlberg.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis