SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bergbaron

  • Ser Bergbaron Ser Bergbaron
Wygląd i konsystencja:
Ser Bergbaron jest półtwardym serem wytwarzanym z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser ma żółto-złoty kolor. Posiada duże, okrągłe otwory. Skórka sera jest naturalna koloru czerwonego. Dojrzewa do 6 tygodni. Ser jest w ksztalcie kostki o wymiarach 30cm x 16,5 cm x 13cm i waży około 5 kg. Jest on również dostępny w plasterkach i bloach.

Smak i zapach:
Delikatny i łagocny smak.

Pochodzenie:
Ser Bergbaron produkowany jest wOberösterreich.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis