SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bergader

  • Ser Bergader Ser Bergader
  • Ser Bergader Ser Bergader
  • Ser Bergader Ser Bergader
  • Ser Bergader Ser Bergader
  • Ser Bergader Ser Bergader
Pochodzenie:
Bergader to Niemiecki ser pleśniowy wytwarzany w niezmienionej recepturze od 1927 roku, na bazie świeżego mleka bawarskich krów.

Wygląd i konsystencja:

Ten ser to studium kontrastu: masę serową ma miękką i surową, ale odznacza się szerokimi, niebieskimi żyłkami. Jego faktura jest raczej gładka, ale ma widoczne pęknięcia.

Smak i zapach:

Bergader ma silny pikantny smak.

Podawanie:

Ser ten doskonale nadaje się na deskę serową lub jako dodatek do gorących potraw.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 50%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis