SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser BelGioioso

  • Ser BelGioioso Ser BelGioioso
  • Ser BelGioioso Ser BelGioioso
  • Ser BelGioioso Ser BelGioioso
Wygląd i konsystencja:
Miękkie tekstury dobrze się rozprowadzające w kolorze jasno żółtym.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z mleka pasteryzowanego, enzymów i soli. Dojrzewa 60 dni.

Smak i zapach:

Ziemisty smak.

Podawanie:


Ser stosuje się jako dodatek do sałatki z pomidorów i szparagów, z karczochami powiązane z gruszką, plasterkami jabłka i migdałami. Serwowany również ze świeżym pieczywem.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis