SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Beenleigh Blue

  • Ser Beenleigh Blue Ser Beenleigh Blue
  • Ser Beenleigh Blue Ser Beenleigh Blue
  • Ser Beenleigh Blue Ser Beenleigh Blue
  • Ser Beenleigh Blue Ser Beenleigh Blue
  • Ser Beenleigh Blue Ser Beenleigh Blue
  • Ser Beenleigh Blue Ser Beenleigh Blue
Wygląd i konsystencja:
Beenleigh Blue posiada wilgotną i kruchą strukturę z niebiesko zieloną pleśnią przebiegającą przez miąższ koloru kości słoniowej.

Komponenty i wytwarzanie:

Angielski ser Beenleigh Blue jest wytwarzany z mleka owczego, dojrzewanie trwa około 6 do 7 miesięcy.

Smak i zapach:

Posiada lekko słodkawy smak podobnie jak Roquefort, ale nieco mniej słony.

Pochodzenie:

Produkowany w Totnes, Devon, w okresie od stycznia do lipca. Receptura Beenleigh Blue została opracowana przez Robina Congdon. Był to pierwszy ser z mleka owczego w Devon. Produkcję Beenleigh Blue rozpoczął on z mieszanki mleka z dwóch stad Dorset i Fryzja.

Podawanie:

Beenleigh Blue podawany jest jako dodatek do sałatek, sosów.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis