SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Beacon Fell traditional Lancashire cheese

  • Beacon Fell traditional Lancashire cheese Beacon Fell traditional Lancashire cheese
  • Ser Beacon Fell traditional Lancashire cheese Ser Beacon Fell traditional Lancashire cheese
Komponenty i wytwarzanie:
Ser twardy, kruchy na kremowo, dojrzewający do 24 miesięcy. Ser jest wytwarzany z mleka krowiego, produkowany w Lancashire. Jest jednym z serów Singleton z woskowaną skórką. Ten tradycyjny ser Lancashire jest w wieku około dwóch miesięcy i ma bogaty, kremowy smak o prawidłowym zakończeniu maślanym.
Jego puszysta tekstura nadaje mu gładkie spójności podczas wytopu. Jest to jedyny Lancashire Sery z klasyfikacji PDO co daje mu taką samą ochronę jak szampan i Parma Ham. Dostępny jest w formacie 200g, 3 kg i 8 kg.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis