SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bath Cheese

  • Ser Bath Cheese Ser Bath Cheese
  • Ser Bath Cheese Ser Bath Cheese
  • Ser Bath Cheese Ser Bath Cheese
Wygląd i konsystencja:
Współczesny, wiejski, niepasteryzowany miękki ser biały. Ma kształt kwadratu o gładkiej skórce pokrytej nalotem białej pleśni. Kiedy ser dojrzeje miękka, pokryta jasnym nalotem pleśni skórka poddaje się miękkiemu miąższowi sera.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany z mleka krowiego. Dojrzewa przez okres od trzech do czterech tygodni. Jest dwukrotnym srebrnym medalistą British Cheese Awards.

Smak i zapach:

W smaku wyczuwalna jest nuta grzybowa oraz ciepłe mleko, zrównoważona pieprzowym akcentem mniszka lekarskiego. Młody ser Bath Cheese ma nieco ziarnistą konsystencję, a smak jest łagodny i kwaśny ze słonawym zakończeniem. Bardzo delikatny ser przypominający wyglądem Camembert.

Podawanie:

Jest podawany jako ser stołowy czy zakąska, idealnie pasuje z winem białym.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis