SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bastidou

  • Ser Bastidou Ser Bastidou
  • Ser Bastidou Ser Bastidou
Wygląd i konsystencja:
Półmiękka tekstura otoczona naturalną skórką pokrytą nalotem drożdżowym. Wnętrze kredowe przedzielone warstwą zmielonej bazylii. Ser waży 150 gram.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewanie trwa od 10 do 15 dni i odbywa się w chłodnej piwnicy. Podczas wytwarzania dodawana jest świeża bazylia.

Smak i zapach:

Kwaśny smak i charakterystyczny aromat drożdży.

Pochodzenie:

Wytwarzany przez Tourilli Farm w Kanadzie w rejonie Quebec.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 25%. Wilgotność 55%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis