SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Basiron Pesto

  • Ser Basiron Pesto Ser Basiron Pesto
  • Ser Basiron Pesto Ser Basiron Pesto
  • Ser Basiron Pesto Ser Basiron Pesto
Wygląd i konsystencja:
Jest to zielona Gouda. Połączenie sera Gouda i Pesto daje ten charakterystyczny smak sera. Jego zielony kolor wygląda świetnie na półmisku serów.

Komponenty i wytwarzanie:

Jego składniki obejmują pasteryzowane mleko krowie, wegetariańską podpuszczkę i pesto. Posiada 50% tłuszczu w suchej masie i dojrzewa około 5-6 tygodni.

Smak i zapach:

Ser wytwarzany z różnymi dodatkami aromatycznymi, nadający mu różnorodny smak np: czosnek, musztarda, zielony pieprz, suszone pomidory, orzechy, zioła, pokrzywa.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis