SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Basing

  • Ser Basing Ser Basing
  • Ser Basing Ser Basing
Wygląd i konsystencja:
Ser jest lekko prasowany, wilgotny i dość kruchy. Zawartość tłuszczu - 45%.

Komponenty i wytwarzanie:

Nowoczesny, wiejski, niepasteryzowany, ekologiczny ser wytwarzany z mleka koziego. Odpowiedni dla jaroszów. Ser dojrzewa w ciągu dwóch miesięcy.

Smak i zapach:

Łagodna, przyjemna kwasowość, uzupełniona drobną nutą świeżego koziego mleka, w miarę dojrzewania staje się gładka i bardziej kremowa.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis