SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Basajo

  • Ser Basajo Ser Basajo
  • Ser Basajo Ser Basajo
Wygląd i konsystencja:
Basajo ma wilgotny miąższ i kremowy z dużą ilością niebieskiej pleśni. Ser jest sprzedawany w formie około 2kg kół.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Basajo wyrabiany jest surowego mleka owczego, z włoskiego regionu Veneto. Przez około trzy tygodnie kąpie się go w Passito di Pantelleria, słodkim winie z Sycylii. Następnie dojrzewa 3 miesiące.

Smak i zapach:

Ser jest łagodny, owocowy i ma śmietankowy smak.

Proponowane wina:

Kent Rasmussen lub Dow Colheita Tawny Porto.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis