SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Barry's Bay Cheddar

  • Ser Barry's Bay Cheddar Ser Barry's Bay Cheddar
  • Sery Barry's Bay Cheddar Sery Barry's Bay Cheddar
  • Ser Barry's Bay Cheddar Ser Barry's Bay Cheddar
  • Ser Barry's Bay Cheddar Ser Barry's Bay Cheddar
  • Ser Barry's Bay Cheddar Ser Barry's Bay Cheddar
Wygląd i konsystencja:
Barry's Bay Cheddar to tradycyjny, farmerski, wiejski ser żółty twardy. Ma cylindryczny kształt, jest woskowany i owinięty w płócienny materiał.

Komponenty i wytwarzanie:

Przyrządzany z mleka krowiego. Ser wytwarzany jest w sporych kręgach, które najpierw są dokładnie pokrywane warstwą wosku, a następnie pozostawiane do dojrzewania przez okres od 6 do nawet 36 miesięcy. Dzięki temu ser nabiera sprężystej, jędrnej konsystencji.

Smak i zapach:

Po upływie około 18 miesięcy ser nabiera charakterystycznego zapachu, wyróżniającego go spośród innych serów. Ser ten został nagrodzony złotym medalem podczas nowozelandzkich targów serów New Zealand Cheese Awards.

Pochodzenie
:
Don Walker wraz ze swoim zespołem udanie połączył nowoczesne technologie i tradycyjne metody produkcji, tworząc najwyższej jakości sery.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis