SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Barre à Boulard

  • Ser Barre à Boulard Ser Barre à Boulard
Wygląd i konsystencja:
Półmiękka tekstura otoczona naturalną skórką w kolorze kości słoniowej.Gęstą, elastyczną powierzchnie zaszczepiono drożdżami typu Candidum Geotrichum.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewanie trwa od 10 do 15 dni chociaż może dojrzewać nawet do 6 miesięcy.

Smak i zapach:
Owocowy smak i charakterystyczny aromat drożdży.

Pochodzenie:
Wytwarzany w Kanadzie w rejonie Quebec.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu 25%.
Wilgotność 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis