SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Barberey

  • Ser Barberey Ser Barberey
  • Ser Barberey Ser Barberey
Wygląd i konsystencja:

Barberey to miękki, kremowy serek otoczony naturalną skórką

Komponenty i wytwarzanie:


Barberey produkowany jest z mleka krowiego, dojrzewanie trwa trzy tygodnie w jaskiniach.

Pochodzenie:

Ser produkowany jest w Burgundii, nazwę zawdzięcza miejscowości Barberey położonej niedaleko Troyes.

Wartości odżywcze:


Zawartość tłuszczu: 20-30%.

Proponowane wina:
Riceys.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis