SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Barbeillon

  • Ser Barbeillon Ser Barbeillon
  • Ser Barbeillon Ser Barbeillon
  • Ser Barbeillon Ser Barbeillon
  • Ser Barbeillon Ser Barbeillon
Wygląd i konsystencja:
Ser Barbeillon ma naturalną skórkę pokrytą pleśnią i popiołem. Wewnątrz ma strukturę gładką i delikatną, mleczną pochodzącą ze smaku koziego mleka.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wykonany z surowego mleka koziego. Jest doskonałym przedstawicielem serów Chèvre tworzonych w regionie Loary we Francji. Barbeillon dojrzewa od 2 do 4 tygodni.

Smak i zapach:
Wnętrze sera jest słodkie.

Pochodzenie:

Barbeillon pochodzi z regionu Pays de la Loire.

Proponowane wina:
Viognier, Chablis lub Chateaumeillant.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu wynosi 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis