SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Barat

  • Ser Barat Ser Barat
  • Ser Barat Ser Barat
Wygląd i konsystencja:
Jasny miąższ sera Barat otacza chropowata, charakterystyczna skórka.

Komponenty i wytwarzanie:
Barat wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewanie trwa 60 dni.

Smak i zapach:
Ser Barat ma pikantny, słony, orzechowy smak z karmelowym posmakiem.

Podawanie:
Świetny jako dodatek do makaronu czy pieczywa.

Proponowane wina:
Wina białe.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis