SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Barac

Wygląd i konsystencja:
Z wiekiem nabiera kremowej barwy i głębi smaku. Młody Barac ma miękki, biały, kruchy miąższ, a gdy dojrzewa robi się bardziej kremowy i jednorodny.

Komponenty i wytwarzanie:
Barac jest serem produkowanym w bardzo ograniczonych ilościach. Ser ten dojrzewa około 6-7 miesięcy. Jeden z najlepszych brytyjskich serów owczych, produkowany w Szkocji.

Smak i zapach:
Smak to doskonała równowaga słodyczy i kwaskowatości. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem, w którym wyczuwalne są zarówno nuty słodyczy, jak i kwasowości. Z wiekiem nabiera kremowej barwy i głębi smaku.

Podawanie:
Świetny na kanapki i przekąski.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis