SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Banon Sarriette

  • Ser Banon Sarriette Ser Banon Sarriette
  • Ser Banon Sarriette Ser Banon Sarriette
Wygląd i konsystencja:
Ser Banon Sarriette ma naturalną skórkę, cienką i białą pastę o ładnej fakturze z delikatnym zapachem mleka koziego.

Komponenty i wytwarzanie:

Banon Sarriette jest pokryty liśćmi cząbru. Wytworzony z surowego mleka koziego. Dojrzewanie trwa od 2-8 tygodni.

Smak i zapach:

Banon Sarriette ma aromatyczny pikantny smak z orzechową nutą.

Wartości odżywcze:

Tłuszcz: 45%.

Proponowane wina:
Irouléguy, Gewurztraminer, Pouilly spalin Blanc lub Côtes de Provence.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis