SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bandel

  • Ser Bandel Ser Bandel
  • Ser Bandel Ser Bandel
  • Ser  Bandel Ser Bandel
Wygląd i konsystencja:
Bandal to wędzony, niedojrzały ser z krowiego mleka o miękkiej i gąbczastej strukturze. Pochodzi z Indii, z portugalskiej kolonii o nazwie Bandel. Jest sprzedawany natychmiast po wyprodukowaniu. Bandel jest wytwarzany w kształcie małego koła o średnicy 5 cm i 2,5 cm wysokości.

Komponenty i wytwarzanie:

Zsiadłe mleko jest oddzielane za pomocą soku z cytryny, a następnie, przed wędzeniem, kształtowane i osuszane w małych koszykach.

Smak i zapach:

Bandel jest cudownie aromatyczny i świeży. Pachnie dymem pochodzącym z wędzenia.

Podawanie:

Bandal to ser zwykle spożywany na świeżo jako przekąska lub składnik sałatek. Dobrze jest go namoczyć w wodzie na noc, wtedy staje się miękkszy.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis