SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bambolo

  • Ser Bambolo Ser Bambolo
Pochodzenie:
Ser Bambolo produkowany jest we Włoszech w Toskanii.

Wygląd i konsystencja:
Ser miękki o jasnej i gładkiej konsystencji i naturalnej skórce. Wytwarzany jest z mleka krowiego zmieszanego z owczym. Dojrzewa od 2 tygodni do miesiąca. Zawartość tluszczu:45%.

Smak i zapach:
Zwykle można go nabyć jako słabo dojrzały ser o łagodnie kwaskowatym smaku.


Proponowane wina:
Chardonnay lub Chablis.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis