SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Baluchon

  • Ser Baluchon Ser Baluchon
  • Ser Baluchon Ser Baluchon
  • Ser Baluchon Ser Baluchon
  • Ser Baluchon Ser Baluchon
  • Ser Baluchon Ser Baluchon
  • Ser Baluchon Ser Baluchon
  • Ser Baluchon Ser Baluchon
  • Ser Baluchon Ser Baluchon
Komponenty i wytwarzanie:
Baluchon jest wytwarzany przez Les Fromageries Jonathan z mleka krowiego. Ser dojrzewa i robi się miękki, pachnący przez przemywanie jego skóry solanką. Dojrzewa w ciągu dwóch miesięcy.

Smak i zapach:
Baluchon ma aromat mleczny i smak maślany, owocowy i orzechowy, który łączy się z chlebem, migdałami i gruszkami.

Podawanie:

Ser do sałatek i zup, do fondue i sosów beszamelowych, na pizze i do dań z makaronu. Wyśmienity z lampką Moyen et Loyal Pinot Blanc, Moyen et loyal Gamay lub Dolcetta.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis