SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Baitock Formagella

  • Ser Baitock Formagella Ser Baitock Formagella
  • Ser Baitock Formagella Ser Baitock Formagella
Wyglad i konsystencja:
Baitock Formagella to ser wytwarzany w kształcie cylindrycznym o średnicy 20 cm i wysokości 6 cm. Całe koło waży 2 kilogramy. Skórka sera jest naturalnie szorstka, rustykalna z wytłoczoną nazwą sera na powierzchni. Wnętrze w kolorze kremowym, jest zwarte, półmiękkie z nieregularnie rozproszonymi dziurami.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa 3 do 4 miesięcy.

Smak i zapach:
Słodki smak.

Podawanie:
Wyśmienity na desce serów lub jako przekąska.

Wartości odżywcze:
Zawiera 45 % tłuszczu w suchej masie.

Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis