SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Baita Friuli

  • Ser Baita Friuli Ser Baita Friuli
  • Ser Baita Friuli Ser Baita Friuli
  • Baita Friuli   www.mundoquesos.com/Baita+Friuli Baita Friuli www.mundoquesos.com/Bai ta+Friuli
Wygląd i konsystencja:
Ser Baita Friuli ma gęstą,jasnożółtą  teksturę z niewielkimi oczkami.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Baita Friuli jest wykonany z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewanie trwa od 4 do 6 miesięcyZawartość tluszczu: 45%.

Smak i zapach:

Ser ma wwocowy i lekko korzenny smak.

Pochodzenie:

Produkowany w północnych Włoszech w regionie Friuli.

Podawanie:

Ser Baita Friuli stosowany jako składnik deski serowej, do tarcia, do sałatek lub jako przekąska z owocami.

Proponowane wina:

Pinot Noir,Zinfandel i Mourvedre.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis