SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bagnes

  • Ser Bagnes Ser Bagnes
  • Ser Bagnes Ser Bagnes
  • Ser Bagnes Ser Bagnes
Wygląd i konsystencja:
Nazwa Bagnes jest pieczęcią na krążku sera. W XIV wieku zaczęła się już sława tegoż sera z Alp.

Komponenty i wytwarzanie:

Bagnes to ser produkowany w Szwajcarii z mleka krowiego. Należy do serów dojrzewających o łagodnym smaku. Produkowany jest w dużych, miedzianych kadziach. Znawcy nazywają go serem z bardzo dobrego rocznika.

Podawanie:

Ser bagnes używany jest do sporządzania tradycyjnego "górskiego" dania z regionu Wallis o nazwie "cholera".
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis