SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bad Axe

  • Ser Bad Axe Ser Bad Axe
  • Ser Bad Axe Ser Bad Axe
Wygląd i konsystencja:
Ser Bad Axe ma kremową, półmiękką teksturę otoczoną ciemnym woskiem, która utrzymuje wilgotność sera.

Komponenty i wytwarzanie:

Bad Axe wytwarzany jest ręcznie z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. Dojrzewanie sera trwa 60 dni.

Smak i zapach:

Ser ma lekko kwaśny smak.

Pochodzenie:

Ser Bad Axe otrzymał nazwę na cześć rzeki, obok której rozegrała się bitwa w 1832 roku. Wytwarzany jest w regionie Midwest przez Hidden Springs.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis