SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Baciodilatte

  • Ser Baciodilatte Ser Baciodilatte
  • Ser Baciodilatte Ser Baciodilatte
Wygląd i konsystencja:
Baciodilatte to biały ser wytwarzany w kształcie kwadratu o wadze 250-350 gram. Skórka jest biała, kwiecista, a wnętrze kredowe.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z mleka koziego w Lombardii. Dojrzewanie trwa do 1 miesiąca.

Smak i zapach:

Słodki i lekko kwaśny z przyjemnym doznaniem koziego mleka.

Podawanie:

Ser Baciodilatte stosowany jest jako dodatek do sałatek, spożywany jako świeży lub do potrawy o nazwie Polenta.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis