SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Babybell

  • Ser Babybel Ser Babybel
  • Ser Babybell Ser Babybell
  • Ser Babybell Ser Babybell
  • Ser Babybell Ser Babybell
  • Ser Babybell Ser Babybell
Wygląd i konsystencja:
Babybell to ser - francuska wersja holenderskiego sera Edam. Posiada charakterystyczną, czerwoną powłokę wosku. Babybell to marka serów sprzedawanych na całym świecie. Serki posiadają charakterystyczną czerwoną powłokę z wosku, dzięki czemu na dłużej zachowują świeżość. Jest to ser półmiękki.

Pochodzenie:

Ser zaczęto produkować w 1865 roku, wraz z utworzeniem 'Etablissements Jules Bel' w Orgelet, Francja. W 1947 roku marka Bonbel została wprowadzona na rynek. Ser ten jest rozpoznawalny dzięki charakterystycznemu czerwonemu woskowi. W 1977 miniaturę Babybell zamieniono na Mini Babybell, która jest wprowadzany do obrotu jako przekąska wyjątkowo naturalna i wygodna.

Podawanie:
Doskonały z winem Beaujolais.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis