SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Baby Swiss

  • Ser Baby Swiss Ser Baby Swiss
  • Ser Baby Swiss Ser Baby Swiss
  • Ser Baby Swiss Ser Baby Swiss
  • Ser Baby Swiss Ser Baby Swiss
  • Ser Baby Swiss Ser Baby Swiss
Wygląd i konsystencja:
Wygląd i faktura sera Baby Swiss może przybierać kolor od kości słoniowej do jasnożółtego. Jest to kremowy ser z charakterystycznymi, małymi dziurkami,lecz jak przestało na szwajcarski ser, im dłużej dojrzewa tym ma większe dziury i bardziej złożony smak. Bywa nazywany nawet"koronkowym serem", ponieważ dzięki dużej ilości dziurek wygląda jak misterna koronka. Po rozdrobnieniu dobrze się topi. Dostępny również w wersji wędzonej. Wytwarzany z mleka pełnotłustego.

Smak i zapach:

Baby Swiss ma maślany, lekko pikantny i słodki smak.

Podawanie:

Ser Baby Swiss dobrze komponuje się ze słodkimi owocami i jagodami, rogalikami i babeczkami. Doskonale smakuje także z białym i czerwonym winem, sokami, a nawet zimnym mlekiem.Dobrze komponuje sie też z szynką i wołowiną. Stanowi wspaniały dodatek do omletów, fritaty i quiche. Ponieważ dobrze sie topi dodawany jest do różnych potraw.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis