SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Baby Manczego

  • Ser Baby Manczego Ser Baby Manczego
  • Baby Manczego Baby Manczego
  • Baby Manczego Baby Manczego
Wygląd i konsystencja:
Świeży ser Manczego dojrzewa tylko dwa tygodnie dlatego nazywany jest Baby. Jest bardzo gładki o maślanym smaku i biały w odcieniu kości słoniowej. Jego faktura jest nieco podobna do sera z koziego mleka, ale jego smak jest o wiele bogatszy. Młody, świeży ser z La Manchy Identyczne w produkcji do Manchego, po prostu młodsza.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany z pasteryzowanego mleka owczego. Dojrzewanie trwa około dwóch tygodni. Ser jest wytwarzany ręcznie w małym zakładzie rzemieślniczym.

Smak i zapach:

Jest to ser niezbyt ostry, o zapachu koziego mleka. Ser zdobył cztery nagrody Gran Selección w 2002, 2003, 2005 i 2006 r. przez rząd regionalny Kastylia - La Mancha.

Podawanie:
Ser można pokroić w plastry lub kliny i degustować się przyjemnym smakiem sera, dodaje się go do tapas i jako przekąski z oliwkami popijając sherry, piwo lub sangrie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis