SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Baas Gansendonck

  • Baas Gansendonck   źródło:users.telenet.be Baas Gansendonck źródło:users.telenet.be
  • Baas Gansendonck    źrodło:www.mundoquesos.com Baas Gansendonck źrodło:www.mundoquesos. com
Wygląd i konsystencja:
pół-miękki ser z surowego mleka owczego. Podczas dojrzewania przemywany jest belgijskim piwem Gansendonckbier .Ser nabiera wyrazistego aromatu i intensywnego smaku. Pokryty żółto-pomarańczową skórką. Wnętrze jasne,elastyczne. Dojrzewa od 6 tygodni do 3 miesięcy. Produkowany jest na farmie w północnej GodvergetenZeleLangestraat w regionie Flandria w Belgii. Zawartość tluszczu:45%.

Podawanie:
doskonły jako przekąska do piwa, zwlaszcza dobrze smakuje z belgijskim piwem GansendonckbierBaas.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis