SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Azul Penacorada

  • Ser Azul Penacorada Ser Azul Penacorada
  • Ser Azul Penacorada Ser Azul Penacorada
  • Ser Azul Penacorada Ser Azul Penacorada
  • Ser Azul Penacorada Ser Azul Penacorada
  • Ser Azul Penacorada Ser Azul Penacorada
  • Ser Azul Penacorada Ser Azul Penacorada
Wygląd i konsystencja:
Azul Penacorada to tradycyjny, kremowy ser pleśniowy, owinięty w liście klonu. Przypomina ser Valdeón.

Komponenty i wytwarzanie:

Azul Penacorada produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, a dojrzewanie trwa od dwóch do czterech miesięcy.

Smak i zapach:

Ser ma ostry mleczny i pikantny smak.

Pochodzenie:

Azul Penacorada wytwarzany jest w regionie Kastylia - Leon.

Proponowane wina:

Wina czerwone.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis