SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Aveyronnais

  • Ser Aveyronnais Ser Aveyronnais
  • Ser Aveyronnais Ser Aveyronnais
  • Ser Aveyronnais Ser Aveyronnais
Wygląd i konsystencja:
L'Aveyronnais jest intensywnie pachnącym serem z masywu des regionu Causses.
Zachwycający miękki ser z białą pleśnią ważący 250 gram. Dojrzewa 2 tygodnie. Produkowany jest tylko przez jednego producenta w całym regionie.

Smak i zapach:

Jego miąższ jest miękki i smaczny, smak z bogactwa traw z Aveyron. W jedzeniu ten ser może mieć smak dzikich kwiatów kwitnących na łąkach latem.

Podawanie:

Delikatny smak sera podkreśla czerwone wino: Cahors, Auxerrois, Merlot Tannat.

Pochodzenie:

Ser jest wytwarzany w regionie Midi-Pyrénées.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis