SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Aubisque Pyrenees

  • Ser Aubisque Pyrenees Ser Aubisque Pyrenees
  • źródło www.murrayscheese.com źródło www.murrayscheese.com
Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany jest z mieszanki owczego i krowiego mleka, w proporcjach, które różnią się w zależności od sezonu i dostępności. Proces dojrzewania trwa dwa miesiące.

Smak i zapach:

W smaku jest łagodny i gładki. Generalnie, im wyższy procent mleka krowiego, tym bardziej miękki aromat.

Podawanie:

Zalecane wina - Madiran (młode).

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis