SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Asiago Riserva

  • Ser Asiago Riserwa Ser Asiago Riserwa
  • Ser Asiago Riserva Ser Asiago Riserva
Wygląd i konsystencja:
Ser Asiago Riserva jest łatwo rozpoznawalny po czerwonej skórce, która pokrywa jego półmiekkie wnętrze. Ser dojrzewa minimum 20 dni. Asiago Riserva ma cylindryczny kształt i waży od 11 do 15 kg.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser jest wytwarzany z krowiego mleka, podpuszczki i z dodatkiem soli. Asiago Riserva jest wytwarzany na terenie górskim, wyłącznie na terenach objętych ochroną pochodzenia (DOP).

Smak i zapach:

Asiago Riserva posiada łagodny, delikatny smak i zapach, który jest typowy dla serów mleka z rejonów górskich.

Pochodzenie:

Ser wytwarzany jest na obszarze północno-wschodniej części Włoch.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis