SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Asiago Pressato

  • Ser Asiago Pressato Ser Asiago Pressato
  • Ser Asiago Pressato Ser Asiago Pressato
  • Ser Asiago Pressato Ser Asiago Pressato
  • Ser  Asiago Pressato Ser Asiago Pressato
Wygląd i konsystencja:
To najmłodsza wersja DOP Asiago. Wyprodukowany w dolinie Padu blisko Treviso, Asiago Pressato jest łagodniejszym i słodszym typem Asiago. Jest klasyfikowany jako włoski ser DOP, stosując się do surowych norm.

Komponenty i wytwarzanie:

Asiago Pressato jest wykonany z pasteryzowanego mleka, dojrzewa od 20 do 40 dni. Krzepnięcie mleka uzyskuje się przez dodanie bydlęcego enzymu – podpuszczki. Ostatnim krokiem w przygotowaniu sera Asiago Pressato jest dojrzewanie (starzenie się produktu), który musi wynosić co najmniej 20 dni.

Smak i zapach:

Ten młody ser ma pełny, kremowy smak.

Proponowane wina:

Pino Grigio.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis