SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Arzúa-Ulloa

  • Ser Arzúa-Ulloa Ser Arzúa-Ulloa
  • Ser Arzúa-Ulloa Ser Arzúa-Ulloa
  • Ser Arzúa-Ulloa Ser Arzúa-Ulloa
Wygląd i konsystencja:
Arzúa-Ulloa jest wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego, przy pomocy podpuszczki zwierzęcej. Ser ten dojrzewa od 6 dni do co najmniej 6 miesięcy. Dojrzały ser ma głęboki żółty kolor, wnętrze sera jest bardzo zwarte, ma niewiele oczek, kolor intensywnie zółty, ale jaśnieje w kierunku centrum. Jego zapach jest intensywny i mleczny, przypominający zapach masła lub jogurtu.  W smaku lekko słonawy z lekką nutą wanilii, śmietany i orzechów laskowych. Jest to ser twardy bardzo trudny w krojeniu. W dotyku daje się odczuć jego zwartą i jednorodną konsystencję.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis