SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Aromes au Gene de Marc

  • Ser Arome de genes Ser Arome de genes
  • Ser Arome de genes Ser Arome de genes
  • Ser Arome de genes Ser Arome de genes
Wygląd i konsystencja:
Niepasteryzowany. Jego naturalna, jasna skórka jest pokryta miejscami niewielkimi plamkami naturalnej pleśni. Dostępny jest w formie niewielkich krążków ważący od 80 do 120 gram. Młody ser jest wilgotny i kremowy. Z wiekiem, ser staje się twardy i puszysty, a smak ostry.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany jest z koziego i krowiego mleka.

Smak i zapach:

Ser ma intensywny, gorzki, drożdżowy smak i aromat. Z wiekiem jego smak staje się ostry. Po wysuszeniu zamknięte są w drewnianych kadziach lub dębowych beczkach.

Pochodzenie:

Ten tradycyjny ser produkowany jest w różnych regionach obfitujących w winnice, mniej więcej w dwa lub trzy miesiące po zbiorze i tłoczeniu winogron.

Podawanie:

Należy podawać z winem, zalecane - Marc de Cotes du Rhone.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis