SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ardalena

  • Ardalena   źródło;www.cheesemonthclub.com Ardalena źródło;www.cheesemonthc lub.com
Pochodzenie i wytwarzanie:
Ten niezwykły ser z mleka bawołów pochodzi z Transylwanii, w środkowej Rumunii. Dojrzewanie trwa ok. 12 miesięcy.

Wygląd i smak:
Ser ma zwartą konsystencję i czysty smak. Produkowany jest w kształcie dużego, żółtego dysku z licznymi dziurami wewnątrz.

Zastosowanie:
Ardalena nadaje się zarówno na przekąski jak i do tarcia lub gotowania.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis