SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Aragon

  • Ser Aragon Ser Aragon
  • Ser Aragon Ser Aragon
  • Ser Aragon Ser Aragon
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany w kształcie cylindrycznym. Posiada półtwarde tekstury.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany przez zakwaszanie mleka z użyciem podpuszczki lub ekstraktu z kwiatów ostu przez 40 minut w temperaturze 95. stopni F (35. stopni C). Następnie twaróg tnie się na małe kawałki, odsącza, formuje i ręcznie prasuje. Aragon dojrzewa w ciągu tygodnia w środowisku o kontrolowanej wilgotności. Czasami ser wytwarzany jest z mieszaniny owczego i koziego mleka.

Proponowane wina:
Rioja Reds,Bourbons.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis